Hei! 

Jeg heter Tone Sørenes og bor her på gården sammen med min mann Nils Arild Sørenes. Vi har tilsammen 5 voksne barn, han tre og jeg to. Jeg er nå 60% ufør, men er utdannet barne og Ungdomsarbeider og jobber i bhg 2 dager i uka. Jeg har alltid drømt om å ha ett lite opdrett, og berner sennen har stått øverst på lista. Jeg er oppvokst med hund og kan ikke tenke meg ett liv uten, det har vært noen år i ungdomstia og tidlig voksen alder der jeg ikke hadde hund noe som var ett stort savn. Da jeg ble mor og barna var 2 og 3 år bestemte jeg meg for at de skulle få samme opplevelse som meg med å ha hund i sin oppvekst. Det ble ikke en berner bamse den gang, da det dukket opp en omplaserings hund som jeg ikke klarte å la gå fra meg. Simba var en blanding av karelsk bjørnehund og border collie. I 2010 flyttet jeg sammen med min samboer som bodde her på Sørli gård, vi skaffet oss en hund til, en border collie han heter Tassen:) Da Simba forlot oss 15 år gammel bestemte jeg meg for at nå var tia inne for å stare drømmen min;) 

Donna ble min første berner, hun er ei omplaserings tispe som kommer fra Maura. Jeg kjøpte hu i oktober 2017 da var hun 2.5 år gammel, jeg smeltet helt og visste at dette var den perfekte rasen :) Hun er en litt liten sportslig berner og siden hun da var min første fant jeg fort ut at vi må på utstilling, jeg synes det er veldig viktig at de hundene jeg vil bruke i mitt oppdrett er innen rasestandaren og godkjendt avls- hund. Donna hadde aldri verken trent eller vært på utstilling før og det hadde heller ikke jeg. Vi fikk med oss noen ringtreninger før første utstilling skulle være i etne i februar, med lave forventninger og ei tispe med løpetid kom vi oss igjennom med exellent:)) Det er blitt noen utstillinger etter det, men det er ikke det kjekkeste Donna gjør så vi fokuserer mer på det å være en god familiehund og koser oss på turer i marka og på fjellet. 

Tidlig sommer 2018 kom jeg over ett kull her på haugalandet, jeg avtalte med opdretter om å komme å hilse på. Jeg hadde jo veldig lyst på en hannhund så jeg tenkte jaja hvorfor ikke bare gå å se:) Trur ikke det er mange som bare går å ser berner valper uten å falle pladask, det gjorde jeg. Ble heelt forelsket i Amor gutten og kunne ikke gå der ifra uten å ha reservert han:) Så da har jeg plutselig to bamser her på gården og collien som syns det er kjekt med selskap:) Amor har vært på to valpeshow og en utstilling som junior der han fikk exellent:) Veldig spent på fortsettelsen med han, og vi trener oss opp til at han blir en skikkelig gentelmann og storsjarmør:)

Nå har Donna hatt 2 fantastiske kull og fra første kullet ble Daisy igjen her på gården. Hun er ei fantastisk tispe så jeg gleder meg til å følge videre:)

Målet jeg har for mitt oppdrett er å fremme rasens helse og atferd og utvikle bamsene på best mulig måte. De er noen fantastiske familiehunder så det er viktig for meg som oppdretter å få frem gode avkom som kan glede to-beinte i mange år :)