Hei! 

Jeg heter Tone Sørenes og bor her på gården sammen med min mann Nils Arild Sørenes. Vi har tilsammen 5 voksne barn, han tre og jeg to. Jeg er nå ufør, men er utdannet barne og Ungdomsarbeider. Jeg har alltid drømt om å ha ett lite opdrett på berner sennen og i 2017 startet den drømmen:)

Jeg er oppvokst med hund og kan ikke tenke meg ett liv uten, det har vært noen år i ungdomstia og tidlig voksen alder der jeg ikke hadde hund noe som var ett stort savn. Da jeg ble mor og barna var 2 og 3 år bestemte jeg meg for at de skulle få samme opplevelse som meg med å ha hund i sin oppvekst. Det ble ikke en berner bamse den gang, da det dukket opp en omplaserings hund som jeg ikke klarte å la gå fra meg. Simba var en blanding av karelsk bjørnehund og border collie. I 2010 flyttet jeg sammen med min mann som bodde her på Sørli gård, vi skaffet oss en hund til, en border collie som heter Tassen:) Da Simba forlot oss nesten 15 år gammel bestemte jeg meg for at nå var tia inne for å stare drømmen min;) 

Donna ble min første berner, hun er ei omplaserings tispe som kommer fra Maura. Jeg kjøpte hun i oktober 2017 da var hun 2.5 år gammel, jeg smeltet helt og visste at dette var den perfekte rasen :) Hun er en litt liten sportslig berner og  jeg var veldig spent på vår første utstilling om vi holdt mål, jeg synes det er veldig viktig at de hundene jeg bruker i mitt oppdrett er innen rasestandaren og blir godkjendt som avls- hund gjennon raseklubben. Donna hadde aldri vært på utstilling før og det hadde heller ikke jeg. Vi fikk med oss noen ringtreninger før første utstilling som skulle være i etne i februar 2018, med lave forventninger og ei tispe med løpetid kom vi oss igjennom med exellent:)) Det er blitt noen utstillinger etter det, men det er ikke det kjekkeste Donna gjør så vi fokuserer mer på det å være en god familiehund og koser oss på turer i marka og på fjellet.  Godt mulig vi prøver oss igjen sammen i ringen;)

Tidlig sommer 2018 kom jeg over ett kull her på haugalandet, jeg avtalte med opdretter om å komme å hilse på. Jeg hadde jo veldig lyst på en hannhund så jeg tenkte jaja hvorfor ikke bare gå å se:) Trur ikke det er mange som bare går å ser berner valper uten å falle pladask, det gjorde jeg. Ble heelt forelsket i Amor gutten og kunne ikke gå der ifra uten å ha reservert han:) Så da har jeg plutselig to bamser her på gården og collien som syns det er kjekt med selskap:) Amor har vært på to valpeshow og en utstilling som junior der han fikk exellent:) Jeg var utrolig spent på han gutten her for han er en fantastisk flott gutt, men det viste seg etterhvert at han ikke kunne brukes i avl. Han har desverre en arvelig øyesykdom som heter Entropion, han har også endel allergier som pollen og div. midd allergier. Da han ble operert for øynene bestemte jeg meg for å kastrere han i samme slengen så han fortsatt kunne få bo her på gården og jeg da ikke trengte å bekymre meg for tyvparring. Han er bare verdens goeste koseklomp og flott representant for rasen når vi får besøk av folk som er innterissert i berner og ønsker å hilse på.

Nå har Donna hatt 2 fantastiske kull og fra første kullet ble Sørli Gård`s Daisy igjen her på gården. Hun er ei fantastisk tispe som jeg gleder meg til å følge videre:) Hun har en strålende personlighet og er så rolig når vi er andre plasser, men hjemme så er hun full av futt å bånn gass:) Hun er også nå godkjent som avls tispe og skal forhåpentlig ha sitt første kull våren 2022. Daisy liker seg veldig godt på utstilling og vi koser oss i ringen sammen.

Jeg tok Oppdretterskolen gjennom NKK i 2019 noe som var veldig lærerikt å nyttig for å drive avlen på best mulig måte.

Målet jeg har for mitt oppdrett er å fremme rasens helse og atferd og utvikle bamsene på best mulig måte. De er noen fantastiske familiehunder så det er viktig for meg som oppdretter å få frem gode avkom som kan glede to-beinte i mange år :)